Kettingreactie van geluk

 

De levenskracht van AFA algen

Het Klamath meer in Oregon (in de VS), is het grootste meer in de staat Oregon en ligt op een hoogte van 1400 meter. Dit meer is ontstaan door een uitbarsting van een vulkaan. Het water wat zich in de krater verzamelt sijpelt door de poreuze wanden heen en vormt een bergrivier. Deze rivier brengt het mineraalrijke water naar het Klamath meer. Het water in dit meer is ’s werelds meest mineraalrijke alkalische water. Dit water heeft een pH waarde tussen 9 en 11, wat in de natuur maar zelden voorkomt. Het Klamath meer is vrij van schadelijke bacteriën, zware metalen, pesticiden e.d. en krijgt 300 dagen zon per jaar. Het is de ideale omgeving voor de wilde blauwgroene AFA alg (AFA staat voor Aphanizomenon Flos-Aguae).  AFA groeit alleen in het wild en overtreft iedere andere alg op de planeet.

Christian Drapeau schrijft in zijn boek ‘Primordial Food’: “de AFA cel is echt ontzagwekkend. Hoewel honderden malen kleiner dan de cellen van planten of dieren is zijn brede waaier van 64 micro-voedingsstoffen opmerkelijk en onovertroffen. Aphanizomenon flos-aquae is het meest elementaire voedsel van de natuur.” 

De blauwgroene oeralg uit het Klamath meer wordt in veel vakpublicaties en boeken bestempeld als het perfecte levensmiddel van de natuur. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft zij een hogere voedingsstofdichtheid dan alle andere levensmiddelen. De AFA alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft. Slechts 1,5 gram van de gedroogde alg dekt de complete behoefte aan alle acht essentiële aminozuren.

Deze alg zorgt voor een betere en snellere hersenactiviteit, een algemeen gevoel van welbehagen en een verbeterde fysieke toestand. De waarde schuilt hoofdzakelijk in de enorme concentratie aan voedingsstoffen en de heilzame werking op onze hersenactiviteit. De alg uit het Klamath meer activeert de middenhersenen en bevordert o.a. de aanmaak van neurotransmitters waaronder bijvoorbeeld serotonine. Deze alg wordt niet voor niets wondervoedsel genoemd: ze zijn een zegen voor de werking van de hersenen en het zenuwstelsel.

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat de wilde blauwgroene alg de werking van de hypothalamus, de hypofyse en de epifyse stimuleert. Een goede werking van de hypothalamus is onontbeerlijk voor onze gezondheid. De hypothalamus regelt de werking van het hele endocriene stelsel. Een verstoorde hormoonhuishouding kan niet werkelijk verbeterd worden zonder de werking van de hypothalamus aan te pakken.

 

Kettingreactie van geluk

De blauwgroene algen zijn een elixer voor de hersenen en het bewustzijn. Zij bevatten ook de stof P.E.A.

PEA zorgt met name voor het activeren van onze neurotransmitters. Dit stofje wordt ook wel de ‘love chemical’ genoemd. PEA wordt door het lichaam zelf aangemaakt en is in grote hoeveelheden in ons lichaam op het moment dat we ergens volledig in opgaan of wanneer we verliefd zijn. Door de aanmaak van PEA wordt ook meer dopamine losgelaten in onze hersenen waardoor we een positieve levensinstelling hebben. Een andere neurotransmitter die geactiveerd wordt is epinephrine. Ook deze is verantwoordelijk voor gevoelens van geluk. Een kettingreactie van geluk zou je dus kunnen zeggen.

 

22345743_l

 

Wil je actief deze kettingreactie op gang brengen? Ga sporten! Je hebt vast wel eens van de ‘runners high’ gehoord. Tijdens het hardlopen wordt PEA in grote hoeveelheden aangemaakt door het lichaam. Om deze reden wordt sporten ook als een natuurlijke antidepressiva gezien. Je lichaam maakt allerlei gelukstofjes aan, waar je wellicht op dat moment een tekort aan hebt. Meer over PEA: http://www.clinicaleducation.org/resources/reviews/pea-a-natural-antidepressant/

Wereldwijd bleek uit onderzoeken dat bij grote groepen kinderen het concentratievermogen enorm toenam bij het gebruik van AFA algen. Ook waren de kinderen minder angstig, luisterden ze beter en hadden ze een betere focus. Hun sociale vaardigheden verbeterden waardoor ze minder ruzie hadden.

Voedingsbronnen die PEA bevatten zijn eigenlijk alleen rauwe cacao en de blauwgroene algensoorten.

AFA algen hebben een sterk ontgiftend effect. Hierdoor kunnen in het begin lichamelijke reacties optreden als hoofdpijn, huiduitslag, vermoeidheid e.d. Begin daarom met een kleine dosering en verhoog deze langzaam.

Wij leveren deze bijzondere algen alleen in poedervorm. Poeder wordt namelijk het snelste opgenomen door je lichaam en is bovendien goedkoper dan tabletten. De Klamath algen zijn op zorgzame wijze geoogst en met een speciale techniek gedroogd. Door deze droogprocedure wordt de waardevolle samenstelling nog beter behouden. Het poeder heeft een jarenlange houdbaarheid.

Het beste is de algen in te nemen op nuchtere maag. Later in de middag of in de avond wordt afgeraden. De kans bestaat dan dat je door de energie toename niet of moeilijk in slaap komt. Een regelmatige inname is aan te bevelen, de meeste mensen hebben 1 a 2 gram per dag nodig. Verdere gebruiksinformatie wordt meegeleverd met het product. Bij vragen kun je altijd even mailen naar info@praktijkbuonappetito.nl

 

Om te bestellen, klik op de afbeelding

 

AFA algen poeder 60 gram 39,95 Verzendkosten 3,50

AFA algen poeder 60 gram 39,95 Verzendkosten 3,50

AFA algen poeder 125 gram 79,95 Gratis verzenden

AFA algen poeder 125 gram 79,95 Gratis verzenden


4 comments

 1. Hans - 28 april 2016 12:33

  Hoef ik dan geen voedingssupplementen meer in te nemen ?

  Beantwoorden
  • Annemarie - 11 oktober 2016 13:13

   Dat hangt af van je persoonlijke behoefte. Naast vitaminen en mineralen hebben we ook gezonde vetzuren nodig. Wat jij specifiek nodig hebt kun je laten vaststellen aan de hand van een analyse.

   Beantwoorden
 2. Stoop - 5 oktober 2017 07:50

  Mijn 8 jarige dochter gebruikt nu lto3 maar zelfs de smaakloze variant is bijzonder vies.. Hoe smaakt dit poeder?

  Beantwoorden
 3. Annemarie - 5 oktober 2017 10:52

  Het poeder is qua smaak ook niet aan te bevelen. Om deze reden zijn wij uiteindelijk toch overgestapt op capsules i.p.v los poeder. De smaak van dit product mag niet een belemmering zijn voor mensen. De capsules bevatten het poeder en zijn neutraal van smaak.

  Beantwoorden

Have your say