Aubergine méditerranée

aubergine mediterranee

Aubergine méditerranée

 

Dit heb je nodig

2 aubergines
12 cherrytomaatjes
4 vijgen
1 prei
buffelmozarella
salie
tijm
oregano
peper en zout
olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 5 eetlepels olijfolie en bestrooi daarna met  tijm, peper en zout. Rooster 20 a 25 min. in de oven.

Halveer en rooster 12 cherry tomaatjes. Dat doe je zo: halveer de cherry tomaatjes, bestrooi met wat zout, een scheutje balsamico en een scheut olijfolie en zet in de oven voor 20 minuten

Snijd 4 vijgen in vieren. Ik heb gedroogde vijgen gebruikt maar vers is nog fijner. Snij 1 prei in dunne ringen en een paar blaadjes salie fijn en roerbak dit in even in wat olijfolie.

 

 

 

Haal de aubergines uit de oven en leg ze op een bord. Leg op iedere aubergine 2 á 3 tomaatjes, druk de tomaatjes zacht wat in zodat het sap in de aubergine loopt. Verdeel volgens wat buffelmozarella over de aubergine en daarna het mengsel van prei, salie en vijgen. Strooi er als laatste nog wat verse tijm en wat oregano overheen.

 

aubergine mediterranee

 

Buon appetito!

 

Have your say