Brainfood: Avocado gevuld met artisjokkentapenade

artisjok tapenade

Gevulde avocado

Lunchgerecht voor 2 personen

 

Dit heb je nodig
3 avocado´s
walnoten

voor de tapenade:
400 gram artisjokharten (uit blik)
75 ml olijfolie
1 eetlepel appelazijn (of witte balsamico, balsamico bianco)
2 teentjes knoflook
10 blaadjes verse munt
1 takje verse tijm
paar blaadjes verse oregano
rode peper (ongeveer 2 cm)
2 eetlepel water
zout en peper

 

artisjok

 

 

artisjok1

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de tapenade in een keukenmachine, staafmixer of blender en meng het tot een mooie tapenade. Breng het verder op smaak met peper en zout.

Halveer de avocado´s en verwijder de pit. Vul de gehalveerde avocado´s met de tapenade. Maak het vervolgens af met walnoten en verse kruiden, ik heb hier platte peterselie gebruikt. Buon Appetito!

 

artisjok3

 

Wil je meer ideeën, inspiratie en recepten om de werking van je hersenen te verhogen? En daarmee jouw geluk, gezondheid en vitaliteit? Doe dan mee met onze online Food Experience!

Have your say