Risotto met stoofvlees

rissotto stoofvlees

Risotto met eerlijk stoofvlees. Een verrukkelijke combi! Een heerlijk recept om in het weekend te koken of wanneer je een keer echt de tijd hebt.   voor 2 personen   Wat heb je nodig   voor de risotto  1 grote ui 2 teentjes knoflook 2-3 eetlepels roomboter 3 handenvol Carnaroli[…]

Lees meer »

Blue zone secrets uit Sardinië

blue zone secrets

Blue Zone Secrets: Wil je leven zoals de mensen in Sardinië dat doen, dan zijn dit belangrijke ´secrets´:   Vlees eten mag, maar eet hoofdzakelijk plantaardig Het Sardijnse voedingspatroon bestaat uit volkoren brood, bonen, groente uit eigen tuin, fruit en, in sommige delen van Sardinië, veel olijfolie. Sardijnen eten van[…]

Lees meer »

Mediterrane Lunchsalade

mediterrane lunchsalade

Mediterrane Lunchsalade met een heerlijke bite! Voor 2 personen   Dit heb je nodig   1 zakje gemengde salade 1 klein zakje rucola 4 stengels bleekselderij 1 potje zongedroogde tomaten stukje pecorino, ong 3 cm half bosje verse peterselie stukje geitenkaas voor de garnering 2 eetlepels pijnboompitjes olijfolie balsamico peper en[…]

Lees meer »

Zeewierpasta met rivierkreeftjessaus

zz4

Zeewierpasta met rivierkreeftjessaus   Heel veel mensen en met name vrouwen in Nederland, komen Jodium tekort. Dit kan allerlei klachten ontwikkelen van vermoeidheid en slechte concentratie tot uiteindelijk serieuze schildklierproblematiek. Als we een tekort aan jodium hebben loopt ook onze dopamine aanmaak gevaar. Dopamine hebben we absoluut nodig om levenslustig[…]

Lees meer »

Rijk gevulde Farrosoep

fs

Kennen jullie Farro al? In Italië zijn ze er trots op! Farro is een graan dat al heel oud is. In de Romeinse tijd was farro echt een basisvoedsel. Ze gebruikten het om brood, pap, soepen en stoofschotels van te maken. Nog steeds is het in Umbrië en Toscane de[…]

Lees meer »