Verwarmend ontbijt en lunchrecept

verwarmend ontbijt en lunchrecept

Verwarmend ontbijt en lunchrecept, heerlijk in de herfst en wintermaanden!   Ingrediënten  (voor 2 personen) 3 appels in partjes 1 a 2 eetlepels kokosolie 1 theelepel kaneel 2 eetlepels havervlokken 2 eetlepels zonnebloempitten 1 eetlepel goji bessen.   Bereiding Schil de appels en snij ze in partjes. Verwarm een eetlepel kokosolie in een[…]

Lees meer »

Brainfood Bonensalsa

bonensalsa

Zwarte bonen zijn supergezond en erg goed voor onze hersenen. Tussen onze huidige voedingsgewoonten en wat onze hersenen nodig hebben ligt een grote kloof. Onze voeding is de laatste vijftig jaar namelijk enorm veranderd, terwijl onze genen gedurende miljoenen jaren nauwelijks veranderd zijn. De biochemie en fysiologie van de hersenen[…]

Lees meer »

Darmflora herstellen met essentiële suikers

darmflora herstellen

Onze darm is het grootste en belangrijkste orgaan van ons immuunsysteem.  In de darm leven veel bacteriën die samen de darmflora vormen. Deze bacteriën helpen mee met de voedselvertering. Dit doen ze door complexe voedingsstoffen af te breken tot gemakkelijk opneembare basismoleculen. Een evenwichtige balans tussen de verschillende soorten bacteriën[…]

Lees meer »

Energie tip: de volgorde in je maaltijd is belangrijk

breakfast-848313_1920

  Begin je maaltijd als dat mogelijk is met de eiwitten en de groenten/fruit en eet daarna pas de koolhydraten (brood, pasta e.d.). Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat deze volgorde beter is voor je bloedsuikerspiegel. Als je eerst de eiwitten en de groenten eet veroorzaken de koolhydraten minder stijging[…]

Lees meer »

Kerst in ‘’Italy’’

Little Italy

Afgelopen 6 december brachten Annemarie en ik een bezoek aan Little Italy. Niet het Little Italy in het zuiden van Manhattan in New York City, maar aan de kerstfair die door de Smaak van Italië in de Posthoornkerk in Amsterdam werd georganiseerd. Na een flinke wandeltocht te hebben gemaakt door[…]

Lees meer »

December in Umbrië

December in Umbrië Eind november wordt in de meeste plaatsen al de kerstverlichting aan gebracht, zodat alles in de donkere dagen mooi verlicht is. De maand december staat altijd bol van activiteiten en evenementen in Umbrië. Sinterklaas wordt hier niet gevierd, hoewel ze San Nicolà wel kennen. Nee, hier beginnen[…]

Lees meer »

Omelette Mediterraneo

mediterraanse omelet

Mediterraanse omelet In een eerdere blog kwam aan de orde dat tarwe, koolhydraten en suiker een enorme impact op ons brein hebben. Mistig denken bijvoorbeeld, slecht kunnen concentreren, watten in je hoofd..  Wat je in je mond stopt heeft invloed op je denkvermogen. Op hoe je mentaal functioneert en ook op[…]

Lees meer »

Gember: de mentale gezondheidsvoordelen

46986260_m gember

Gember: een traditioneel kruid dat opmerkelijk veelzijdig is. Het is een van de oudste en meest gebruikte culinaire kruiden in de wereld. Het wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt als een geneeskrachtig kruid in zowel de traditionele Chinese en Ayurvedische gezondheidsleer. Gember heeft veel mentale (en fysieke) gezondheidsvoordelen. Gember[…]

Lees meer »

Budino al cioccolato con amaretti

perugia-eurochocolate4 (1)

Chocolade Festival en een Chocolade toetje Elk jaar wordt er in Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië een chocolade festival gehouden. Dit jaar van 16-25 oktober. Het evenement is het grootste evenement op het gebied van chocolade in Europa. Bijna een miljoen bezoekers komen het festival meemaken. Je vind er[…]

Lees meer »

Avocadosalade

avocadosalade

#Brainfood Avocadosalade. Vorige week lazen we via de Facebookpagina een artikel waarin een neuroloog vertelt dat tarwe, koolhydraten en suiker een enorme impact op ons brein hebben. (artikel is hier terug te lezen). Mistig denken bijvoorbeeld, kan door ontstekingen komen. Hersenen hebben goede vetten nodig! Avocado’s worden door sommige wetenschappers ook[…]

Lees meer »