De Blue Zone Lifestyle Club

at-the-court-of-3218573_1280

Onderstaande nieuwsbrief stuurde ik pas aan mijn lezers en wil deze vandaag ook met jullie delen. Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hiernaast even in!

 

‘Het is een prachtige dag vandaag. De zon schijnt, ik kijk naar buiten en zie alleen maar schitterende herfstkleuren. Een fantastisch moment om nieuwe ontwikkelingen met jullie te delen. Wat ik vandaag met jullie wil delen is mijn nieuwe bedrijf wat per 1 januari 2018 van start gaat. It’s all about the blue zone lifestyle. Ik heb er al zeer regelmatig over geschreven het afgelopen jaar en ben alleen maar enthousiaster geworden. Zo enthousiast dat er nu dus een nieuw bedrijf aankomt wat zich alleen nog maar richt op de Blue Zones.

Pas volgde ik een studiedag over gezond verouderen en de cijfers in Nederland zijn ronduit schokkend. Onze gezondheid duurt tegenwoordig gemiddeld tot we 45 jaar zijn, daarna worden we ziek.

Vaak chronisch.

En inmiddels ontwikkelen we niet 1 chronische aandoening, maar soms wel 2 of 3 tegelijkertijd. En doen we het dan goed voor ons 45ste? Nee ook niet, onder de jeugd stijgt het percentage burn-out explosief. Volgens recente onderzoeken heeft driekwart van de jongeren last van stress en burn-outklachten. Maar liefst 75% van onze jongeren overweegt naar een psycholoog te gaan. Opgebrand terwijl je nog maar net begonnen bent aan je volwassen leven. Heftig he? Hoe komt dat dan allemaal? Dit heeft alles te maken met onze leefstijl.

We zijn zó verkeerd bezig in Nederland. De gevolgen liegen er niet om.

8,2 miljoen mensen zijn chronisch ziek.
51,2 procent van de volwassenen heeft overgewicht.
Ruim één miljoen mensen slikken antidepressiva.We worden massaal ziek omdat onze manier van leven niet meer klopt. De gelukkig, gezonde, vitale mens? Die vinden we nog in de Blue Zones.

 

Dus! Tijd voor verandering toch?

 

De Blue Zones. Wat is hun geheim? Wat kunnen wij daar van leren? Hoe integreren we dat in een Nederlandse maatschappij waar de dingen toch net iets anders werken?

Het is mijn missie om meer Blue Zone in Nederland te brengen. Meer verbinding in plaats van prestatie, meer aandacht voor de mens in plaats van de druk nog maar hoger opvoeren. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website: www.bluezonelifestyle.nl, maar ik wil jullie vandaag vast een voorproefje geven van onze club in oprichting 🙂 ‘

 

 

blue zone lifestyle

Blijvende verandering bereik je veel makkelijker mét elkaar. 

 

Tel daarbij op alle plezier, gezelligheid en kennis die je meekrijgt. Je leven makkelijker, leuker en gezonder maken.. Welkom bij de Blue Zone Lifestyle Club! 

 

Wij gaan ervoor! Doe je mee?
Liefs, Annemarie

Have your say