Happy lunch

hl

Happy lunch: dit overheerlijke lunchgerecht is met recht happy food. Deze salade zit boordevol goede vetten en is pure Mindpower. Een feestje voor je brein!

Je kunt deze salade ook serveren als bijgerecht of voorgerecht. En zelfs als ontbijt, wat persoonlijk mijn favoriet is. Een fantastische start van de dag!

 

Ingrediënten

2 rode uien
1 zoete puntpaprika
1 mango
2 avocado’s
1 teentje knoflook
3 takjes tijm
1 eetlepel hennepzaad

Voor de dressing:
1 cm vers geraspte gember
1 kleine citroen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
peper en zout

 

Bereiding

Snij de ui in kleine stukjes en laat deze in een pan met wat olijfolie op een matig vuur glazig worden. Voeg de kleingehakte knoflook en in stukjes gesneden paprika ook toe en laat dit een paar minuten stoven. Zet de pan van het vuur en maak de dressing. Pers de citroen uit en voeg de olie, de azijn en geraspte gember toe. Maak verder op smaak met peper en zout. Snij de avocado en mango in mooie blokjes en voeg de uien en paprika toe. Voeg het hennepzaad toe en meng de salade door elkaar. Schep de lauwwarme salade op een bord of in een schaal. (Op een bord kun je dit serveren op een bedje van rucola of veldsla bijvoorbeeld). Schenk de dressing over de salade en garneer met wat tijm.

 

avocado en mango (2)

 

 

 

 


 

Wil je meer recepten die specifiek gericht zijn op het brein, dan raad ik je van harte ons voedingsprogramma aan!

 

 

 

Have your say