DSC_3966

 

 

 

 ‘A Tavola in Liguria´

 

Zin om de keuken van de Ligurië te ontdekken? Ga met ons mee en laat je een week lang verwennen en verrassen!

 

In september gaan Particolare Vakanties en Buon Appetito een week lang op culinaire ontdekking in Ligurië. En jij kunt mee!

Tijdens deze week geniet je van heerlijk eten, mooie wijnen en enorme gastvrijheid in een prachtig land op een prachtige locatie!

 

(30)

_DSC9705

_DSC9741

 

 

Glooiende heuvels vol wijngaarden en olijfbomen, schilderachtige, kleurrijke dorpjes en natuurlijk een heerlijk zonnig klimaat.

We zijn te gast bij Agriturismo Monteverde in het plaatsje Castelnuovo Magra. Een prachtig agriturismo met zwembad op korte afstand van de kust, schitterende uitzichten en een ontzettend vriendelijk gastheer. Ga je mee genieten van la dolce vita?

 

 

vineyard_agriturismo

 

Deze reis is bedoeld voor liefhebbers van ´la dolce vita´of mensen die hier graag eens kennis mee willen maken. Naast de kooklessen die worden verzorgd door échte Italiaanse mamma´s staan er bijzondere uitstapjes op het programma. Wil je kennis maken met de keuken van Ligurië , met de enorme gastvrijheid van deze streek en nog meer Blue Zone Happiness? Dan is deze week een unieke kans!

 

Italianen genieten nog echt van eten, van het bereiden tot de gezamenlijk maaltijden. Ze besteden hier veel tijd en aandacht aan. Heerlijke lokale gerechten volgens de recepten van ‘la mamma’. Annemarie en Robin willen je graag een stukje authentieke beleving meegeven deze week. Samen met de mamma´s in Italië werken ze op dit moment een paar prachtige kookworkshops uit, van voorgerecht tot nagerecht. Koken zoals de Italianen dat doen. En eten zoals de Italianen eten. Aan het einde van de week kun jij zelf een heerlijk en authentiek vier gangen menu uit deze streek op tafel toveren.

 

Je zult je op deze prachtige locatie meteen thuis voelen dankzij de hartelijke ontvangst door Francesco, Anna, Barbara en Natalia. In de directe omgeving is genoeg te doen, bijvoorbeeld een duik in het zwembad (tussen de olijfbomen) genieten van het schitterende uitzicht of een wandeling door het grote, prachtige landgoed van 7 hectare.

 

DSC_0031

 

 

 

_DSC9705

IMG_8150

terrace_viewonthesea

 

 

DIT KUN JE VERWACHTEN!
Een verblijf bij het sfeervolle Agriturismo Monteverde (inclusief)
Een glas Prosecco en welkomstmand bij aankomst (inclusief)
Iedere ochtend een gezamenlijk ontbijt (inclusief)
4 kookworkshops onder begeleiding van Natalia en Barbara (inclusief)
Inkopen doen op de lokale markt en bezoek aan stadje Sarzana
Als de oogsttijd het toelaat een middag druiven plukken in de wijngaard
Bezoek aan de gerenommeerde wijnproducent Cantine Lunae (inclusief)
Boottocht naar Cinque Terre vanuit Lerici (inclusief)
Eten in een huiskamerrestaurant (op eigen kosten)
Bezoek aan Lucca (transfer is inclusief, eventuele besteding in Lucca exclusief)

 

HET PROGRAMMA
Zaterdag 23 september
Aankomstdag met een gezamenlijke barbecue om de week goed in te luiden!

Zondag 24 september
Ochtend: We starten de dag met een goed ontbijt en beginnen daarna met de eerste kookworkshop ‘antipasti’, waarna we deze als lunchgerecht gebruiken.
Middag en avond: De middag kun je gebruiken om de omgeving te verkennen, lekker bij het zwembad te liggen, een goed boek te lezen, een wandeling te maken over het landgoed van 7 hectare, of misschien wel iets heel anders.

Maandag 25 september
Ochtend: Na het gezamenlijke ontbijt starten we met de tweede workshop en gaan we aan de slag met de bereiding van een ‘primo piatto’. Ook nu weer doen we zoals de Italianen doen en eten we ’s middags warm.
Middag: Rondleiding wijngaard in Castelnuovo Magra.
Avond: Ter vrije besteding.

Dinsdag 26 september
Ochtend en middag: We starten de dag met een wat vroeger ontbijt waarna we naar Lerici rijden om vanuit daar een dagtocht met de boot te gaan maken naar de Cinque Terre en Portovenere.
Avond: Naar alle verwachting komen we in de avond terug aan bij Agriturismo Monteverde.

Woensdag 27 september
Ochtend: Na het gezamenlijke ontbijt beginnen we met workshop 3 en maken een ‘secondo’, waarna we natuurlijk wéér samen aan tafel gaan!
Middag: Ter vrije besteding. Door deze ruimte te creëren wordt er ook ruimte gemaakt voor spontane ideeën voor activiteiten!
Avond: We gaan samen eten in een gezellig huiskamerrestaurant in de buurt van het agriturismo.

Donderdag 28 september
Ochtend: Na het ontbijt gaan we met z’n allen naar de markt van Sarzana, om te winkelen. Leuke souvenirs, Italiaanse handigheidjes, lekkernijen.. Je vindt er van alles! Ook nemen we verse producten meer voor onze laatste gezamenlijke maaltijd.
Middag: Halverwege de middag starten we met workshop 4. ‘Dolci’ om mee af te sluiten.
Avond: Samen steken we nog een keer de barbecue aan en genieten van afloop van de heerlijke, zelfgemaakte lekkernij!

Vrijdag 29 september
Ochtend en middag: We nuttigen nog een laatste ontbijt bij Agriturismo Monteverde en rijden dan naar de stad Lucca, waar we wat kunnen rondneuzen en genieten van een afscheidsborrel voor we richting het vliegveld van Pisa gaan.

VERVOER
Vervoer is op eigen gelegenheid (de boeking van je vlucht kan uit handen genomen worden door Robin), op dit moment kun je nog goedkope vliegtickets boeken! Transfer van vliegveld (Pisa) naar de accommodatie is mogelijk in overleg.

 

Datum: 23 – 29 september 2017
Plaats: Castelnuovo Magra, Ligurië
Prijs: €795 , toeslag eenpersoonskamer €195

 

Heb je zin om mee te gaan? Stuur dan een mailtje naar Annemarie (info@praktijkbuonappetito.nl), Robin (info@particolarevakanties.nl) of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

 

 

 

Lijkt het je leuk maar nog te ver weg? Je kunt je vrijblijvend op een lijst van belangstellenden laten zetten. We houden je dan op de hoogte en ben je nooit te laat met inschrijven als het maximaal aantal deelnemers in zicht komt. De eerste aanmeldingen voor deze reis zijn al binnen, dus schroom niet hier gebruik van te maken.

 

DSC_3112

DSC_3092