Mediterrane Lunchsalade

mediterrane lunchsalade

Mediterrane Lunchsalade met een heerlijke bite!

Voor 2 personen

 

Dit heb je nodig  
1 zakje gemengde salade
1 klein zakje rucola
4 stengels bleekselderij
1 potje zongedroogde tomaten
stukje pecorino, ong 3 cm
half bosje verse peterselie
stukje geitenkaas voor de garnering
2 eetlepels pijnboompitjes
olijfolie
balsamico
peper en zout

Ik heb pecorino met pepertjes gebruikt, dat geeft het gerecht een extra pittige smaak, maar weet niet of deze in Nederland verkrijgbaar is

Voor de gemengde sla heb ik Lollo Rosso, Lollo Biondo en Frisee gebruikt, deze is verkrijgbaar bij AH

 

 

Zo maak je het
Snij de rucola wat kleiner en meng deze in een grote sla door de gemengde sla. Bestrooi met wat peper en zout, balsamico en een scheut extra vierge olijfolie. Meng door elkaar en zet de schaal apart.

Snij de bleekselderij in kleine stukjes, de pecorino in kleine blokjes. Hak de peterselie en snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes of in dunne sliertjes. Meng alles door de salade en verdeel deze over twee borden. Strooi over ieder bord een eetlepel pijnboompitjes en verbrokkel er als laatste wat geitenkaas overheen.

 

 

Buon Appetito!

 

 

 

Have your say