Mediterrane linzensoep

E-book

Mediterrane linzensoep

De voedingswaarde van deze soep is uitzonderlijk hoog. Deze soep valt onder de Mediterrane voeding. Dit komt door de vele groenten en de rode linzen. Groenten leveren een schat aan fytonutriënten, vitamines en mineralen, en bevatten bijna geen calorieën. Groenten en peulvruchten leveren zeer waardevolle voedingsvezels, eiwitten en foliumzuur. Bovendien zijn peulvruchten rijk aan mineralen: ijzer, kalium, koper, selenium en zink.

 

Voor 4 personen

Ingrediënten 

8 dl water
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode en 1 groene paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten
250 gram rode linzen
1 a 1,5 eetlepel komijn
1 eetlepel paprikapoeder
geraspte gember
2 takjes tijm
2 groentebouillonblokjes
cayenne peper
zeezout
wat gehakte verse basilicum, peterselie of munt om de soep mee te garneren

 

Bereiding

Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken. Maak intussen de paprika’s en de courgette schoon en snij ze in stukjes. Roer de komijn, het paprikapoeder en de tomaten door het ui-knoflookmengsel. Voeg de paprika, de courgette en 8 dl water toe. Voeg de linzen toe en wat geraspte gember en breng het geheel aan de kook. Verkruimel de bouillonblokjes boven de soep en laat ongeveer 30 minuten koken (tot de linzen uit elkaar vallen). Breng de soep op smaak met cayennepeper en zeezout. Schenk voor het serveren de olijfolie over de soep en garneer met verse basilicum, peterselie of munt.

Deze robuuste soep is heel geschikt als maaltijdsoep. Serveer met vers gebakken zuurdesem- of roggebrood.

Buon Appetito!

 

groen

 

 

 

 meer dan 100 Mediterrane recepten vind je in onze FOOD EXPERIENCE

 

Have your say