#mindset challenge

presence-615648_1280

 

Boeddha kreeg de volgende vraag voorgelegd: ‘welke meditatie beoefenen u en uw leerlingen?’ Hij antwoordde: ‘we zitten, we lopen en we eten.’

De vraagsteller merkte op: Maar meneer, iedereen zit, loopt en eet. Boeddha vertelde hem: ‘Als we zitten, wéten we dat we zitten. Als we lopen, wéten we dat we lopen. Als we eten wéten we dat we eten.”

 

Waar je gaat, daar ben je. Daag jezelf eens uit om bewust bij het moment te blijven. Om daar te zijn waar je bent. Iedere stap die je zet, iedere hap die je neemt, je ademhaling, de wind langs je gezicht, de ogen van iemand die je aankijkt.. voel het, ervaar het, wees erbij.

 

Vaak denken we dat we op stil op een kussentje moeten gaan zitten. Minimaal een half uur lang. Dat we zo onze gedachten stoppen. Dat dat mediteren heet. Maar dat is geen mediteren, dat is verzet in lotus houding. Dan zijn we nog steeds iets aan het ‘doen’. We hebben immers als doel onze gedachten stoppen. Werkelijke meditatie is ‘zijn’. Zijn met dat wat is’. Daar kun je jezelf de hele dag in oefenen. Lopend, zittend, etend. Laat het niet langs je heengaan. Wees erbij.

Wees aanwezig in elke situatie, bij elke persoon, en in elk moment, vanuit wie jij werkelijk bent!

 

Have your say