Optimale balans in jouw leven!

Waarom is een goede werking van je hersenen zo belangrijk? Omdat zij je lichaam aansturen. Allerlei processen daar plaatsvinden. Processen die ervoor zorgen dat jij je goed of slecht voelt.  Deze processen worden aangestuurd door 4 hele belangrijke stofjes. Neurotransmitters genoemd.

Neurotransmitters zijn biochemische stofjes in je hersenen en in je buik die signalen doorgeven. Zij verzorgen de communicatie in je hersenen en in je lichaam. Er zijn stofjes die activerend en stimulerend werken en er zijn er die juist een remmende functie hebben. Deze neurotransmitters bepalen voor een groot gedeelte hoe jij functioneert iedere dag en ook hoe je slaapt. Ze hebben invloed op je gezondheid, op hoe je beweegt, je reactiesnelheid, je concentratievermogen, aandacht, focus, je gevoel, op je pijnbeleving en zelfs op je persoonlijkheid.

De balans tussen de activerende en remmende neurotransmitters kan makkelijk verstoord en ontregeld raken. Door deze ontregeling kunnen veel verschillende klachten ontstaan. Teveel gedachten, innerlijke onrust, niet kunnen slapen… niet goed op gang komen, concentratie problemen, te weinig energie, onverklaarbare darmproblemen. Allemaal symptomen van neurotransmitters die niet in balans zijn.

 

Neurotransmitters worden gemaakt uit de voeding die je eet.

De vier belangrijkste neurotransmitters zijn GABA, Serotonine, Acetylcholine en Dopamine. Serotonine en GABA zijn de remmende neurotransmitters. Dopamine en Acetylcholine werken stimulerend. Ze worden gemaakt uit specifieke bouwstenen die we uit onze voeding halen: aminozuren, vetten, vitaminen, mineralen en specifieke plantenstoffen. Deze 4 neurotransmitters zijn bepalend gedurende je dag- en nachtritme voor hoe je functioneert.

 

Veel neurotransmitters bevinden zich in de hersenen én in de darmen, waar ze processen aansturen die ook je gedrag bepalen.

Stel dat je van nature rustig en kalm bent, maar dat je de juiste stofjes niet meer kunt opbouwen. In plaats van kalm kun je dan ineens angstig en paniekerig reageren op situaties. Dit is dan niet iets wat bij jou hoort, maar een gevolg van neurotransmitters die niet in balans zijn en dus niet goed kunnen samenwerken. Dit is ook niet iets wat in je hoofd misgaat. Deze problemen zijn waarschijnlijk begonnen in de darmen. Een goede gezondheid begint in de darmen! Darmen en hersenen werken heel nauw samen, deze kun je eigenlijk niet los van elkaar zien.

 

Neurotransmitters zijn stofjes die door het lichaam zelf worden gebouwd, uit voeding.

Disbalans in deze stofjes veroorzaakt allerlei klachten. Kom je moeilijk tot rust? Voel je je gejaagd? Kun je je moeilijk concentreren? dan kun je er zeker van zijn dat er een disbalans is tussen deze vier neurotransmitters. Met name GABA, wat het meest belangrijke remmende en rustgevende stofje is in ons lichaam, staat in onze maatschappij zwaar onder druk. Dit komt door de prestatiemaatschappij waarin we leven, de druk is enorm, we moeten van alles en komen nauwelijks nog echt tot rust. Deze manier van leven vraagt heel veel GABA van ons systeem, wat betekent dat we dit verbruiken tot er tekorten ontstaan. Het gevolg zijn klachten als: gevoelig voor prikkels zijn, moeite met concentreren, moeite met overzicht houden, gevoeliger voor stress worden. Piekeren, tobben, je angstig voelen; allemaal klachten die gerelateerd zijn aan een biochemisch stofje in je lichaam.

Belangrijk is om te weten welke stofjes jij precies hebt om de balans te herstellen. En dat kán!

 

Een Amerikaanse hersenspecialist heeft een wetenschappelijk model ontwikkeld waarbij precies in beeld komt hoe de balans tussen deze stofjes op dit moment is bij jou. Deze analyse is wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid getest in diverse hersenklinieken. Uit deze analyse ontstaat een persoonlijk profiel. Op basis van dit profiel kun jij aan de slag en daarnaast leer je erg veel over jezelf. Welke voeding past bij jou? Welke manier van bewegen is voor jou het beste?

 

Wat is jouw kracht? Wat zijn je kwaliteiten? Wat is je valkuil, waar moet je op letten.  Wat kun je doen om in balans te komen. En te blijven. We zien in de praktijk dat er met behulp van deze assessment grote verbeteringen ontstaan, zowel fysiek als mentaal.

Vraag de Nature Assessment hieronder aan!

 

 

* voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen
* voor sporters die hun prestaties willen verbeteren
* voor ondernemers die optimaal willen presteren
* voor mensen met: vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, hormonale problemen, overgangsklachten, prikkelgevoeligheid, innerlijke onrust, depressiviteit of onbegrepen darmklachten.
* voor mensen die willen afvallen en dat maar niet voor elkaar krijgen.

 

 

brain-770044_1280

Neurotransmitter Optimalisatie is de basis voor een goede interne communicatie van je brein en zorgt, naast verbetering van je fysieke gezondheid, voor een goede focus, innerlijke rust en balans. 

 

 

 

 

Analyse en optimalisatieplan via email voor € 97,00

Aanvragen
 

 

 

Dit is inclusief een Skype sessie van 30 minuten, waarin ik de uitslagen met je bespreek en je mij vragen kunt stellen! Na drie tot zes maanden is er de mogelijkheid voor €29,95 een verkorte opvolg-analyse te doen, waarmee we de behaalde resultaten in kaart kunnen brengen.

Ik zet me graag in voor jouw resultaat!

Liefs, Annemarie

 

ornate-line-100px

✯Na alle vragen te hebben beantwoord, was ik zeer verbaasd toen ik de uitslag kreeg. Wat een herkenning! Eindelijk begrijp ik waarom ik zo weinig energie heb en inderdaad in de loop van de middag ben ik helemaal leeg. Ik vond mezelf altijd maar een “watje” maar nu snap ik dat daar een reden voor is. Ik werd er ook blij van omdat ik denk dat er dus iets aan te doen is met een voedingsplan en aanvullende voedingssupplementen. Op de een of andere manier geeft de uitslag me een goed gevoel en ik ben zeer benieuwd naar de uitwerking van het optimalisatieplan. (ik snap uiteraard dat dit zijn tijd nodig heeft).De begeleiding en het contact wat we hebben is heel fijn. Je hebt alle tijd, reageert zeer snel en geeft me een gevoel dat je echt betrokken bent. Ik ben tot dusver blij dat ik je site ontdekt heb en heb er alle vertrouwen in.  A. v.d. Paal

Ik ben erg blij met het gedegen plan, herken me in het profiel en ben me er verder in aan het verdiepen hoe ik dit kan toepassen in mijn voedingspatroon.  J. Schouten

✯Ik wil je graag laten weten dat jouw neurotransmitter onderzoek mij nu al veel positieve dingen heeft gebracht. Na het gebruik van de supplementen die je mij aanraadde merk ik dat ik veel fitter ben. Ik ben zelfs in staat om na 4 jaar ’s avonds weer te studeren of een boek te lezen! GEWELDIG!! Ik merk dat mijn hersenen echt beter werken, bepaalde onderwerpen van de studie die ik volg pak ik nu ineens veel makkelijker op. Ik wens je veel succes met je bedrijf en wellicht tot een volgende keer!  T. Wind

✯Ik vond de vragenlijst prettig om in te vullen. Dat ging sneller dan verwacht, het waren veel vragen, maar ik was er zo doorheen en de vragen waren duidelijk. De uitslag was voor mij geen verrassing, eigenlijk een extra bevestiging dat ik op het voor mij bekende vlak nog winst kon behalen. Mooi dat er geen schokkende afwijkingen te zien waren, maar wel nog een paar verbeterpunten. Dat was best confronterend. Je weet het wel, maar word je er weer van bewust door de uitslag van de test. Ik geloof zeker dat de uitslag van deze analyse mij verder gaat helpen. Als ik hier serieus mee aan de slag ga krijg ik nog meer energie en val ik ook nog die paar kilo af wat ik graag wil. En ik leef nog gezonder. Om maximale resultaten halen wil ik wel het coachingstraject gaan volgen. Ik heb een stok achter de deur nodig, iemand die me scherp houdt zodat ik ook echt de gewenste resultaten bereik. Danielle Zeeman

✯Wil je echt bedanken Annemarie; ik voel me een stuk beter. Ik heb meer energie en doe meer dingen die ik leuk vind. Ik voel me gelukkiger. Genoeg om mij meer in balans te brengen. Jouw advies heeft mij geholpen om dit pad weer terug te vinden. Gwen.

ornate-line-100px