Optimal Brain Function

Waarom is een goede hersenfunctie zo belangrijk? Ons neurobiologisch systeem speelt een hele grote rol in onze gezondheid en ons mentale welzijn. Om dit systeem optimaal te laten werken zijn neurotransmitters onmisbaar.

Neurotransmitters zijn biochemische stoffen in je brein en in je buik die signalen doorgeven. Ze zijn nodig om de communicatie tussen de zenuwcellen in onze hersenen en darmen goed te laten verlopen. Er zijn neurotrans-mitters die activerend en stimulerend werken en er zijn er die juist een remmende functie hebben. Neurotransmitters bepalen voor een groot gedeelte je dagelijkse functioneren. Ze hebben invloed op je immuun systeem, je motoriek, je reactiesnelheid, je concentratievermogen, aandacht, focus, je gevoel, op je pijnbeleving en zelfs op je persoonlijkheid.

Het natuurlijke evenwicht tussen de activerende en remmende neurotransmitters kan makkelijk verstoord en ontregeld raken. Door deze ontregeling kunnen veel verschillende klachten ontstaan. Teveel gedachten, innerlijke onrust, niet kunnen slapen… niet goed op gang komen, concentratie problemen, te weinig energie, onverklaarbare darmproblemen. Allemaal symptomen van neurotransmitters die niet in balans zijn.

 

Neurotransmitters worden gemaakt uit de voeding die je eet.

De vier belangrijkste neurotransmitters zijn GABA, Serotonine, Acetylcholine en Dopamine. Serotonine en GABA zijn de remmende neurotransmitters. Dopamine en Acetylcholine werken stimulerend. Ze worden gemaakt uit specifieke bouwstenen die we uit onze voeding halen: aminozuren, vetten, vitaminen, mineralen en specifieke plantenstoffen. Deze 4 neurotransmitters zijn bepalend gedurende je dag- en nachtritme voor hoe je functioneert.

 

Veel neurotransmitters bevinden zich in de hersenen én in de darmen, waar ze processen aansturen die ook je gedrag bepalen.

Stel dat je van nature rustig en kalm bent, maar dat je de juiste stofjes niet meer kunt opbouwen. In plaats van kalm kun je dan ineens angstig en paniekerig reageren op situaties. Dit is dan niet iets wat bij jou hoort, maar een gevolg van neurotransmitters die niet in balans zijn en dus niet goed kunnen samenwerken. Dit is ook niet iets wat in je hoofd misgaat. Deze problemen zijn waarschijnlijk begonnen in de darmen. Een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal heeft zijn oorsprong in een gezonde darmflora. Darmen en hersenen werken heel nauw samen, deze kun je eigenlijk niet los van elkaar zien.

 

Neurotransmitters zijn stofjes die door het lichaam zelf worden gebouwd, uit voeding.

Om dat proces goed te laten verlopen zijn vooral eiwitten nodig. Gelukkig kunnen we deze processen sturen en beïnvloeden. Belangrijk is om te analyseren welke stoffen precies nodig zijn om de balans te herstellen. En dat kán! Door de enorme toename van mentale klachten in onze huidige maatschappij komt er de laatste jaren steeds meer onderzoek naar de rol van neurotransmitters. Dr. Eric R. Braverman, een Amerikaanse neurowetenschapper, heeft een wetenschappelijk model ontwikkeld waarmee een ‘huidige status van de neurotransmitters’ geanalyseerd kan worden. Een professional kan met behulp van dit model deze ingewikkelde processen analyseren.

 

 

 

Deze neurotransmitter analyse is gebaseerd op 50 jaar ervaring en ontwikkeling en is wetenschappelijk onderbouwd door neurowetenschappers. Geen enkele bepaling kan de neurochemie volledig weergeven, maar deze bepaling is het eerste meetinstrument die de verschillende terreinen waar neurotransmitters bepalend zijn in kaart brengt. Hierdoor ontstaat een (neurotransmitter) profiel. Persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid van het huidige moment komen in beeld. Op basis van dit profiel kan een optimalisatieplan in werking gezet worden. De ervaring leert dat er daarna grote verbeteringen optreden, zowel fysiek als mentaal.

 

Zijn er tekorten? Is dat structureel of incidenteel? Welke is de dominante neurotransmitter?

Wanneer we hier de antwoorden op hebben, kunnen we de onderlinge verhoudingen tussen de neurotransmitters herstellen en de tekorten opheffen. Aan de hand van de analyse ontvang je een gericht adviesplan met orthomoleculaire ondersteuning. In dit adviesplan vertellen we je

* wat jouw dominante natuur is
* welke voeding het meest geschikt is voor jou
* welke manier van beweging bij jou past
* hoe je tekorten kunt opheffen
* hoe je de balans blijvend kunt optimaliseren.

 

Daarnaast ontvang je een maand lang ondersteuning om de adviezen te integreren in je dagelijkse leven. Na drie tot zes maanden is er de mogelijkheid voor €29,95 een verkorte opvolg-analyse te doen, waarmee we de behaalde resultaten in kaart kunnen brengen.

 

Voor wie is deze analyse geschikt?

* voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen
* voor sporters die hun prestaties willen verbeteren
* voor ondernemers die optimaal willen presteren
* voor mensen met: vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, hormonale problemen, overgangsklachten, prikkelgevoeligheid, innerlijke onrust, depressiviteit of onbegrepen darmklachten.
* voor mensen die willen afvallen en dat maar niet voor elkaar krijgen.

 

 

brain-770044_1280

Neurotransmitter Optimalisatie is de basis voor een goede interne communicatie van je brein en zorgt, naast verbetering van je fysieke gezondheid, voor een goede focus, innerlijke rust en balans. 

 

 

 

 

Analyse en optimalisatieplan via email voor € 97,00

Aanvragen
 

 

 

 

 

ornate-line-100px

Na alle vragen te hebben beantwoord, was ik zeer verbaasd toen ik de uitslag kreeg. Wat een herkenning! Eindelijk begrijp ik waarom ik zo weinig energie heb en inderdaad in de loop van de middag ben ik helemaal leeg. Ik vond mezelf altijd maar een “watje” maar nu snap ik dat daar een reden voor is. Ik werd er ook blij van omdat ik denk dat er dus iets aan te doen is met een voedingsplan en aanvullende voedingssupplementen. Op de een of andere manier geeft de uitslag me een goed gevoel en ik ben zeer benieuwd naar de uitwerking van het optimalisatieplan. (ik snap uiteraard dat dit zijn tijd nodig heeft).De begeleiding en het contact wat we hebben is heel fijn. Je hebt alle tijd, reageert zeer snel en geeft me een gevoel dat je echt betrokken bent. Ik ben tot dusver blij dat ik je site ontdekt heb en heb er alle vertrouwen in.
A. v.d. Paal

 

Ik ben erg blij met het gedegen plan, herken me in het profiel en ben me er verder in aan het verdiepen hoe ik dit kan toepassen in mijn voedingspatroon.
J. Schouten

 

Ik wil je graag laten weten dat jouw neurotransmitter onderzoek mij nu al veel positieve dingen heeft gebracht. Na het gebruik van de supplementen die je mij aanraadde merk ik dat ik veel fitter ben. Ik ben zelfs in staat om na 4 jaar ’s avonds weer te studeren of een boek te lezen! GEWELDIG!! Ik merk dat mijn hersenen echt beter werken, bepaalde onderwerpen van de studie die ik volg pak ik nu ineens veel makkelijker op. Ik wens je veel succes met je bedrijf en wellicht tot een volgende keer!
T. Wind

 

Ik vond de vragenlijst prettig om in te vullen. Dat ging sneller dan verwacht, het waren veel vragen, maar ik was er zo doorheen en de vragen waren duidelijk. De uitslag was voor mij geen verrassing, eigenlijk een extra bevestiging dat ik op het voor mij bekende vlak nog winst kon behalen. Mooi dat er geen schokkende afwijkingen te zien waren, maar wel nog een paar verbeterpunten. Dat was best confronterend. Je weet het wel, maar word je er weer van bewust door de uitslag van de test. Ik geloof zeker dat de uitslag van deze analyse mij verder gaat helpen. Als ik hier serieus mee aan de slag ga krijg ik nog meer energie en val ik ook nog die paar kilo af wat ik graag wil. En ik leef nog gezonder. Om maximale resultaten halen wil ik wel het coachingstraject gaan volgen. Ik heb een stok achter de deur nodig, iemand die me scherp houdt zodat ik ook echt de gewenste resultaten bereik.
Danielle Zeeman

ornate-line-100px