Piadina – La Cucina Italiana

piadina

 

Piadina – La Cuciana Italiana

Piadina is Italiaans platbrood en heeft veel weg van de Mexicaanse tortilla. Piadina kun je zowel koud als warm eten. Verkrijgbaar bij de grotere supermarkten of Albert Heijn.

 

 

Ingrediënten 

4 piadina
roomboter om in te bakken
300 gr runderbiefstuk puntjes
1 grote trostomaat
halve groene paprika
halve rode paprika
1/4 broccoli
1 teentje knoflook
paddenstoelenmix met rode paprika, ui en tijm (AH)
150 gr geroosterde rode en gele paprika uit pot
stukje groene peper
peper en zout
oregano
verse koriander
oestersaus
parmezaanse kaas
bieten met feta
bakje aioli

 

Bereiding:

Snij de knoflook en de uien en bak in wat roomboter in een koekenpan. Voeg vervolgens de biefstukpuntjes toe. Snij de groene peper, de tomaat en de paprika in kleine stukjes. Doe de paprika, de broccoliroosjes, de tomaat en de paddenstoelenmix in de pan. Voeg een flinke scheut oestersaus toe en meng het geheel door elkaar. Bestrooi met zout, peper en oregano en voeg de geroosterde paprika toe.

Verwarm de piadina in de oven of koekenpan. En leg dan op een bord. Schep het groente/vlees mengsel op de piadina en bestrooi met parmezaanse kaas. Vouw het platbrood dubbel en bestrooi rijkelijk met koriander.

Serveer het gerecht met een schaaltje aioli.

Garnering op het bord: bietenfetaspread (verkrijgbaar bij AH) met koriander.

 

piadina4

 

Buon appetito!

 

 

Wil je recepten van Buon Appetito via email ontvangen?
Schrijf je dan even in voor de nieuwsbrief!

Have your say