Salade met Serranoham en Parmezaanse kaas

Serranoham

Salade met Serranoham en Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

50 gram rucola melange
50 gram pistache noten
100 gram Serranoham dun gesneden
2 augurken, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
biologische feta
1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
peper en zout (algoplus zeewierzout)
sap van een halve citroen
1 eetlepel olijfolie (optioneel: olijfolie met tijm)
Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Doe de rucola melange in een schaal. Snij de augurken, de tomaat en de feta in kleine stukjes. Meng de augurken, de tomaat, de pistachenoten en de kappertjes door de rucola.  Voeg een eetlepel olijfolie toe. (voor deze salade heb ik olijfolie met tijm gebruikt, maar gewone olijfolie is ook prima). Voeg peper en zout* toe en pers wat sap van een halve citroen uit boven de salade. Verdeel de salade over twee borden. Voeg als laatste de feta toe en de Serranoham. Garneer royaal met Parmezaanse kaas.

 

Happy lunch

 

*In deze salade heb ik Algoplus zeewierzout gebruikt. Dit is een grof zeezout met zeewier (blaaswier, zeesla,  dulse) en laurier. Een heerlijke en natuurlijke smaakmaker. Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingrediënt in de keuken en als ingrediënt in cosmetische producten

 

 

groen

Have your say