Tagliatelle met zeekraalsaus

pasta met zeekraal

Een heerlijk mediterraan gerecht met een Zeeuwse twist!

 

voor 2 personen

 

Wat heb je nodig
2 bosuitjes
4 shitake paddesstoelen
100 g garnalen
broccocress
125 g zeekraal*
250 g tagliatelle **
olijfolie
ong. 50 ml room
zout en peper

de Zeeuwse zeekraal staat bekend om zijn zachte structuur, dus heb je de mogelijkheid kies dan zeker voor de Zeeuwse zeekraal!

 

 
Hoe maak je het

Zet een pan met water op voor de pasta en een pan met water om de zeekraal te blancheren. Volg voor de pasta verder de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de bosui en de shitake klein. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de bosui en shitake toe. Laat deze onder af en toe roeren even aanfruiten in de pan. Doe er als laatste ook de garnalen bij. Haal de pan daarna van het vuur en zet apart.

Was de zeekraal, blancheer deze kort in een pan met kokend water en giet daarna af. Verwarm de room met een kwart van de zeekraal en pureer dit tot een saus. Breng de saus op smaak met peper.

Meng de bosui, shitake en garnalen door de rest van de zeekraal. Schep de pasta in een bord en verdeel de saus over de pasta. Garneer met de broccocress.

 

Buon appetito!

pasta met zeekraal

 

 

** Ik gebruikte voor dit gerecht een ambachtelijke pasta (Linguine) uit Umbrië. Deze lintpasta is iets breder dan spaghetti, maar iets minder breed dan fettuccine. Hij wordt in Italië gemaakt door het kleinschalige bedrijf Filotea. Ze gebruiken maar liefst 30% scharreleieren en het beste durum tarwebloem dat er is. Een heerlijke pasta van top kwaliteit!

Deze pasta is al binnen een paar minuten beetgaar, dus zorg dat je hem niet te lang laat koken. Heerlijk voor drukke dagen!

linguine 1

Italië, hét land van de pasta. Oma’s leren hun kinderen de kneepjes van het pasta maken en de kinderen geven deze kennis weer door aan de volgende generatie. De makers van Filotea hebben dit eeuwenoude recept van familieleden meegekregen. Ze hebben het verfijnd en gebruiken maar liefst 30% scharreleieren in het productieproces. De pasta wordt langzaam en op zachte temperatuur gedroogd, exact zoals hun voorouders het deden. Je koopt dus niet alleen een mooi verhaal, je proeft het verhaal!

 

 

filotea pasta - uitzicht van de scharrelkippen

Om je een idee te geven:
de scharrelkippen die de eieren geven voor deze pasta genieten dagelijks van dit uitzicht!

 

Have your say