Zeewierpasta met rivierkreeftjessaus

zz4

Zeewierpasta met rivierkreeftjessaus

 

Heel veel mensen en met name vrouwen in Nederland, komen Jodium tekort. Dit kan allerlei klachten ontwikkelen van vermoeidheid en slechte concentratie tot uiteindelijk serieuze schildklierproblematiek. Als we een tekort aan jodium hebben loopt ook onze dopamine aanmaak gevaar. Dopamine hebben we absoluut nodig om levenslustig en daadkrachtig in het leven te kunnen staan.

Hoe komt dat het dat wij te weinig jodium binnenkrijgen? Eigenlijk omdat we relatief weinig zeevoedsel eten. Hoe dichter bij de zee mensen leven, hoe betere jodiumspiegels ze hebben. Deze mensen eten veel vaker vis, zeewier, en algen.. zeevoedsel.

Sinds kort is er een prachtige pasta variant op de markt; pasta met spirulina zeewier. Deze biologische pasta is een eenvoudige manier om zeewier (en dus ook jodium) op ons bord te brengen!

Zeewier is veelzijdig, qua looks, maar ook wat betreft de voedingsstoffen. De meeste wieren zijn rijk aan mineralen zoals calcium, natrium, ijzer en jodium en bevatten sporenelementen. Afhankelijk van de soort is zeewier een rijke bron van de vitaminen A,C en E en een van plantaardige eiwitten.

Zeewier is laag in calorieën en hoog in voedingsstoffen en kan ons lichaam op een gezonde en natuurlijke manier voorzien van plantaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Behalve de vele heilzame voedingsstoffen op zichzelf bevatten zeewieren ook nog eens unieke combinaties, combinaties die bij ‘groenten van het land’niet voorkomen.

Zeewier bevat a.o.:
* meer vitaminen, mineralen en celzouten dan enig andere groente
* het vitamine B complex, inclusief vitamine B12, dat zelden voorkomt in planten
* natuurlijk jodium en antioxidanten
* veel essentiele aminozuren en essentiele vetzuren, inclusief DHA
* antibacteriele,-virale en parasitaire substanties
* een ideale verhouding kalium-natrium
* een hoge dosis calcium van goed opneembare kwaliteit, plantaardig en zonder zuivel

 

 

Dit heb je nodig  (voor 4 personen)

250 gr zeewierpasta
1 eetlepel olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 rode peper
1 eetlepel tomatenpuree
300 ml koksroom
100 ml droge witte wijn
100 ml bouillon
400 a 500 gr rivierkreeftjes
oregano, vers of gedroogd
sap van 1 citroen
peper en zout

 

Zo maak je het

Snij de knoflook en de ui in kleine stukjes en de bleekselderij in dunne boogjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij in kleine ringen. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en het pepertje ongeveer 1 a anderhalve minuut. Roer er de tomatenpuree door.

Zet intussen een pan ruim water op voor de pasta. Als het water kookt strooi dan zout in de pan en voeg daarna de pasta toe. kook in 5 minuten.

Giet de room, wijn en bouillon erdoor (je kunt kant en klaar bouillon gebruiken maar ook zelf bouillon maken door 1 a 2 bouillonblokjes te koken in 100 ml water). Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Schep er de kreeftjes, oregano en het citroensap door. Breng verder op smaak met zout en peper en warm de saus nog even goed door.

Giet de pasta af, meng de saus door de pasta en serveer op een bord. Laat heel even staan zodat de smaak van de saus goed kan mengen met de pasta.

Buon Appetito!

 

 

 

zz6

 

Wil je meer ideeën, inspiratie en recepten om de werking van je hersenen te verhogen? En daarmee jouw geluk, gezondheid en vitaliteit? Doe dan mee met onze online Food Experience!

 

 

 

Kun je moeilijk aan de genoemde pasta komen? Je kunt deze bij ons bestellen via mail of kopen op de events waar Praktijk Buon Appetito aan deelneemt. De prijs hiervan is 250 gr voor 3,89

Have your say